Aloe vera în detoxifierea organismuluiOmul, ca fiinţă biologică extrem de complexă, dispune de mecanisme naturale de detoxifiere, care s-au dezvoltat odată cu evoluţia lui. Acestea au fost suficiente atât timp cât omul trăia într-un mediu nepoluat, avea o alimentaţie naturală diversificată şi echilibrată, un spectru alimentar ce includea peste 300 de specii de plante şi animale sălbatice.

Hrana pe care o consumă acum provine de la o lume domesticită care, la rândul ei, a contribuit la schimbarea compoziţiei nutriţionale a plantelor şi animalelor. Acestea au fost modificate genetic, au devenit mai productive, iar agricultura din ce în ce mai mecanizată și chimizată, mediul înconjurător global poluat, alimentele contaminate, dăunătoare și lipsite de nutrienți esențiali. În aceste condiţii, mecanismele naturale de detoxifiere ale corpului uman sunt de departe depăşite.
Procesul de detoxifiere nu trebuie confundat cu un proces mecanic prin care anumite alimente sau suplimente ar funcţiona ca un fel de mătură în organismul nostru, ci restabilind procesele metabolice intracelulare, tisulare şi la nivelul organelor de detoxifiere.
Ar trebui să conştientizăm că, prin alimente, toate aceste noxe ne ajung invariabil în farfurie şi apoi în corp. Sunt studii care arată foarte sugestiv că, prin intermediul alimentelor, pătrund în corpul nostru cam un milion de molecule carcinogene. Circa o mie de astfel de molecule toxice ajung în organism prin inhalare, iar transcutanat (prin cosmetice şi detergenţi).
Acum sute de ani, mediul natural nu era poluat, omul nu era asaltat de o multitudine de substanţe periculoase pentru sănătate, organismul nu avea nevoie să fie detoxifiat pe baza unui program. Astăzi numai astfel mai poate să-şi cureţe corpul de toxinele care-l îmbolnăvesc, pe termen mediu şi lung ele fiind cauzele principale ale apariţiei bolilor.
Perioadele propice pentru detoxifiere sunt primăvara şi toamna, pentru că sunt sezoane de tranziţie, când bioritmul corpului nostru se schimbă. Însă ar trebui să fim atenţi la acest aspect chiar şi în cursul vieţii cotidiene. Detoxifierea se poate face în fiecare zi, adoptând nişte metode simple: să nu sărim peste micul dejun, să nu consumăm alcool în exces, să nu fumăm, să consumăm fructe şi legume, să ne suplimentăm dieta cu nutrienţi de calitate.
Dacă recurgi la suplimente alimentare şi la schimbarea stilului de viaţă, nu te expui niciunui pericol în ceea ce priveşte sănătatea. Îi oferi organismului suportul de care are nevoie pentru a elimina în mod eficace toxinele, fără a-l priva de substanţele nutritive esenţiale bunei sale funcţionări şi unei stări corespunzătoare de sănătate.
Metabolismul diferă de la femeie la bărbat. Femeia are mai puţină masă musculară şi arde mai greu caloriile, de aceea se şi îngraşă mai repede. Detoxifierea decurge diferit pentru fiecare dintre noi, pentru că suntem fiecare codificaţi genetic diferit. Înainte de procreare, ambii parteneri trebuie să aibă grijă să fie sănătoşi. Iar femeia însărcinată trebuie să aibă cu atât mai multă grijă, pentru că altfel riscă să intoxice fătul încă din viaţa intrauterină.
În primul rând gelul de Aloe vera, sub fiecare dintre formele sale, pentru că sunt naturale, nu conţin substanţe interzise, care au efecte negative asupra organismului. Gelul de Aloe vera acţionează în cel mai natural mod, stimulând procesele naturale de detoxifiere ale organismului. Gelul readuce celulele la starea normală de sănătate, iar procesele naturale de detoxifiere sunt repuse în funcţiune. Reglează tranzitul intestinal, acţionând într-un mod prietenos şi personalizat asupra fiecăruia dintre noi. De aceea trebuie să fim atenţi la semnalele pe care ni le dă corpul şi să vedem care simptome ale intoxicării se ameliorează.
Aceasta este calea cea mai bună, pentru că aduce procesul de detoxifiere la parametri fiziologici. Organismul ştie cum să facă detoxifierea, dacă este sprijinit.
Gelul de Aloe vera conţine compuşi prebiotici, care stimulează dezvoltarea, colonizarea şi supravieţuirea probioticelor.
Comparat deseori cu o adevãrată uzină, organismul uman muncește fără odihnă pentru filtrarea și eliminarea toxinelor și reziduurilor. Alcoolul, medicamentele, produsele rămase în urma proceselor metabolice și a digestiei, celulele moarte, chimicalele provenite din poluare, bacteriile sunt doar câteva dintre deșeurile care se acumuleazã în corpul nostru și trebuie eliminate. Ficatul, rinichii, pielea, intestinele și plămânii sunt responsabile cu procesarea și eliminarea acestor reziduuri, prin intermediul unor procese deosebit de complexe. În mod normal, dacã avem o alimentație echilibratã și un stil de viață sănătos, ele nu au nevoie de ajutor. Mâncăm zilnic alimente despre care rareori știm de unde provin și ce conțin cu exactitate, ori la ce procesări chimice au fost supuse, luăm cu foarte mare ușurință medicamente de sinteză care pe de o parte ne ajută, iar pe de altă parte ne intoxică organismul, iar dacă la toate acestea adăugăm și stresul la care ne supune ritmul trepidant al existenței cotidiene, vom înțelege cu siguranță de ce corpul nostru începe să se resimtă. Atunci când suntem slăbiți, când suntem obosiți aparent fără motiv, când nu avem dispoziția și energia necesară pentru a ne duce la îndeplinire obiectivele, înseamnă că organismul ne cere să-l ajutăm să facă curățenie.
Produsele recomandate de Forever Living Products în detoxifierea organismului sunt Clean 9, Aloe Vera Gel, Vital 5 şi Forever Active Probiotic. Pentru mai multe informaţii despre aceste produse intraţi pe Produse Aloe Vera, pe Articole de prezentare produse Forever Living Products sau pe Canalul youtube de prezentare video a produselor.