Hrană verde pentru sănătate!Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să facem faţă unui stres masiv. Stresul omului modern îmbracă toate formele, de la stresul alimentar – metabolic (subnutriţie malnutriţie) la stresul psihic, economic, socio-cultural, la cel indus de factorii de mediu, poluare chimică, poluare electromagnetică, poluare radioactivă, umiditate, frig, căldură, noi agresiuni ale germenilor patologici (virusuri, bacterii, fungi, paraziţi). Însuşi stilul de viaţă modern, definit de sedentarism, reprezintă un ucigător factor de stres, mai ales la nivel celular – metabolic.
Nutrienţii au o activitate biologică foarte ridicată atunci când se găsesc în starea lor naturală. Spre deosebire de această situaţie, atunci când macro-nutrienţii (proteine, glucide, lipide), micro-nutrienţii (vitamine, minerale) şi nonnutrienţii (antioxidanţii) sunt extraşi din contextul lor natural şi supuşi purificării, îşi pierd din activitatea lor biologică şi nu mai pot conlucra, nemaiavând, implicit, efectele benefice scontate.
Lipsa de activitate biologică a acestor substanţe se explică prin faptul că antioxidanţii nu pot lucra atunci când se află izolaţi unii de alţii. Antioxidanţii naturali lucrează numai în cascade metabolice în interiorul celulelor vegetale şi animale. Vitaminele şi mineralele sinergizează şi se află într-o relaţie de susţinere reciprocă. Spre exemplu, vitamina E este reactivată de vitamina C. Dacă aceşti antioxidanţi nu se află în astfel de relaţii – cascadă, ei chiar pot deveni periculoşi, pentru că, de exemplu, vitamina E, care a anihilat radicalii liberi, se transformă ea însăşi într-un radical liber periculos, trecând la forma ei redusă. În acest moment intervine vitamina C, care o reactivează.
Prin încolţire, seminţele de orz, grâu, lucernă se trezesc la viaţă, generând noi substanţe în procesele metabolice activate, substanţe care nu existau înainte. Acest lucru înseamnă că germenii de orz, grâu şi lucernă sunt mult mai bogaţi din punct de vedere al compoziţiei în substanţe biologic active decât seminţele din care au provenit. În procesul de încolţire sunt activate o multitudine de enzime absolut necesare menţinerii vieţii şi sănătăţii şi care lipsesc din alimentele moderne. De aceea spunem că alimentele moderne, rafinate, de tip fast food şi junk food sunt alimente moarte.

ORZUL 
-  Asigură corpului nostru necesarul zilnic de vitamine, minerale, aminoacizi, acizi graşi esenţiali, enzime şi clorofilă. 
-  Stimulează sistemul imunitar. 
-  Este cea mai bogată sursă de superoxiddismutază, un antioxidant foarte puternic, şi de aceea combate în mod eficient efectele nocive ale radicalilor liberi, principala cauză a îmbătrânirii şi declanşării multor afecţiuni. 
-  Contribuie la reducerea nivelului colesterolului. 
-  Îmbunătăţeşte metabolismul celular, contribuind, astfel, şi la scăderea în greutate.

GRÂUL 
-  Are o istorie milenară, primele culturi fiind atestate cu mii de ani în urmă, pe teritoriul de astăzi al Iranului. Este o sursă importantă de fibre alimentare, în special insolubile, esenţiale pentru buna funcţionare a tranzitului intestinal, precum şi pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. 
-  Are un conţinut ridicat de fitosteroli, ce pot contribui la reducerea nivelului colesterolului rău.

LUCERNA 
-  Este bogată în enzime, care stimulează digestia.  
-  Conţine fitoestrogeni, bioflavonoide, aminoacizi, calciu, fosfor, fier, magneziu, potasiu şi vitamine. Are de patru ori mai multă vitamina C decât citricele, iar calciul pe care îl conţine este uşor absorbabil şi asimilabil de către organism.  
-  Este recomandată ca tonic general şi stimulent al sistemului imunitar.  
-  Datorită conţinutului ridicat de fibre, are un rol important în detoxifiere.  
-  Are efecte benefice şi asupra eliminării retenţiei de apă din ţesuturi.  
-  Poate preveni creşterea nivelului colesterolului şi depunerea grăsimii pe artere.  
-  Prin conţinutul ridicat în vitamina K, previne sângerările şi facilitează coagularea sângelui.  
-  Are efect puternic antioxidant, prevenind îmbătrânirea, redă elasticitatea şi supleţea pielii. 
- Ajută la sporirea nivelului de energie a organismului, precum şi la refacerea tonusului fizic şi psihic.

CAPSAICINA
Este o substanţă care se găseşte în ardeiul iute, răspunzătoare de senzaţia extremă de fierbinte pe care o generează. Cercetările arată că este foarte benefică în cazul durerilor cronice cauzate de afecţiunile reumatismale cronice. 
-  Ajută la stimularea sistemului imunitar. 
-  Creşte rata metabolismului, contribuind, astfel, la scăderea în greutate. Conform studiilor efectuate de Institutul Medical din Anglia, ingestia de capsaicină contribuie la „topirea” caloriilor, stimulând digestia şi alte funcţii ale organismului. 
-  Ajută la reducerea nivelului de colesterol, acţionând pe două căi: creşterea activităţii enzimelor responsabile de metabolismul grăsimilor şi scăderea cantităţii de colesterol absorbit de organism. 
-  Stimulează circulaţia. Prin efectul său vasodilatator, capsaicina ajută la scăderea tensiunii arteriale şi, implicit, a riscului de accidente vasculare ori infarct miocardic.

Recomandarea Forever Living Products privind nutrienţii din plante este suplimentul alimentar Fields of Greens. Pentru mai multe informaţii despre aceste produse intraţi pe Produse Aloe Vera, pe Articole de prezentare produse Forever Living Products sau pe Canalul youtube de prezentare video a produselor.