joi, 4 decembrie 2014

Ai grijă de sistemul tău imunitar    Din cauza stilului de viaţă deficitar, dar şi pe fondul acţiunii factorilor din exterior, sistemul nostru imunitar slăbeşte în timp, lăsându-ne mult mai fragili şi mai expuşi bolilor. În plus, odată cu anotimpul răcoros şi ploios creşte şi frecvenţa maladiilor respiratorii, în special răcelile, gripele, virozele. De aceea este important în această perioadă să ne protejăm şi să ne întărim sistemul imunitar.

       Folosită încă din vremuri îndepărtate pentru tratarea diverselor infecţii şi pentru întărirea sistemului imunitar, în zilele noastre echinacea este cunoscută şi pentru efectele benefice pe care le aduce în caz de gripă, răceală şi sindromul oboselii cronice.
        Băştinaşii din America de Nord foloseau echinacea pentru a vindeca tot felul de infecţii, boli respiratorii şi răni, inclusiv muşcături de insecte şi şerpi otrăvitori. În secolul trecut, în Statele Unite erau vândute anual mai mult de o sută de tone de echinacea. Planta era considerată „cel mai bun purificator al sângelui“ şi era administrată mai ales în cazurile de gripă, de infecţii respiratorii recidivante şi de infecţii renourinare, fiind prescrisă, în aceeaşi măsură, adulţilor, bătrânilor şi copiilor. În prezent, în Germania sunt eliberate anual mai mult de 2 milioane de reţete în care este prescrisă această plantă.
         Dintre toate remediile naturale pentru imunitate, echinacea s-a bucurat de cea mai mare atenţie, cercetările dovedindu-i eficacitatea împotriva bolilor respiratorii de
sezon. Persoanele care folosesc echinacea au prezentat o rată a îmbolnăvirilor respiratorii mai scăzută cu aproximativ 50% faţă de restul populaţiei. Studiile de specialitate au arătat că echinacea stimulează organismul să producă mai multe globule albe, în special limfocite şi o cantitate mare de interferon (una dintre cele mai puternice substanţe anti-infecţioase naturale). Deasemenea, încurajează producţia substanţelor naturale care ajută organismul să lupte împotriva anumitor afecţiuni.
         Unul dintre principalii lianţi care leagă celulele din corpul nostru, inclusiv cele ale tractului respirator superior (nas, gât, trahee) este acidul hialuronic. Agenţii patogeni care provoacă boli respiratorii conţin o enzimă numită hialuronidaza, care distruge acest liant protector. Odată distrus acest strat protector, microorganismele au cale liberă, diseminându-se şi înmulţindu-se la nivelul căilor respiratorii, ceea ce conduce la răceli, guturai, gripe. Echinacea conţine factori care blochează activitatea enzimei hialuronidaza, ca urmare integritatea barierei formate de acidul hialuronic garantează protecţia împotriva atacului agenţilor patogeni.

ECHINACEA
- Are acţiune imunostimulatoare.
- Este recomandată şi persoanelor cu leziuni ale pielii.
- Are efecte tonice.
- Ajută la detoxifierea organismului, stimulând activitatea hepatobiliară.
- Are proprietăţi antiseptice, depurative,imunomodulatoare, antifebrile, antivirale
şi antibacteriene.
- Ajută la scurtarea perioadei de convalescenţă.

CÂTEVA SFATURI UTILE PENTRU ÎNTĂRIREA IMUNITĂŢII
1. Reduceţi cantitatea de zahăr, mai ales pe cel rafinat. Studiile arată că funcţionarea sistemului imunitar este compromisă timp de 5 ore chiar şi după ce a fost consumată o cantitate mică de zahăr, pentru că interferează cu absorbţia vitaminei C.
2. Asiguraţi-vă un aport corespunzător de vitamina C. Este esenţială pentru
buna funcţionare a sistemului imunitar şi ajută organismul să lupte împotriva
răcelii şi gripei.
3. Dormiţi suficient. Un organism odihnit este mai rezistent.
4. Păstraţi-vă mereu mâinile curate.
5. Faceţi mişcare în mod regulat.  Activitatea fizică moderată ajută la întărirea sistemului de apărare al organismului. Deasemenea, sportul se recomandă şi pentru buna funcţionare a sistemului cardiovascular şi pentru reducerea stresului.

 

Recomandarea Forever Living Products pentru lupta împotriva răcelii şi gripei este Forever Echinacea Supreme.Pentru mai multe informaţii despre aceste produse intraţi pe Produse Aloe Vera, pe Articole de prezentare produse Forever Living Products sau pe Canalul youtube de prezentare video a produselor.